Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amalfi: de citroen met een eetbare huid

Op de groothandelsmarkt Düsseldorf wordt een verscheidenheid aan groenten, fruit en exotische producten verhandeld. Het bedrijf Karl Klees importeert als een van de weinigen de Amalfi citroen uit Italië. Hans Peter Deutschmann, de managing director: "De Amalfi citroen is erg speciaal. De citroen is compleet natuurlijk en onbehandeld. Daarom kun je de hele vrucht, inclusief de huid, opeten.

De naam 'Amalfi' is beschermd en mag alleen maar voor citrus uit de Amalfikust gebruikt worden. 2.000 jaar geleden werd de vrucht al in deze gebieden verbouwd. Wanneer de Amalfi rijp is, wordt deze met de hand geoogst. "Onlangs hadden we een aantal Amalfi citrus hier op de markt. We hadden ook een aantal recepten bereid met de citroenen, waaronder cake en limonade en we hebben informatie verspreid onder onze klanten. Het was een succesvolle dag en ook in de weken erna hebben we veel Amalfi citroenen verkocht".




Van de buitenkant is het verschil tussen eenAmalfi citroen en een normale citroen gemakkelijk te zien. De Amalfi citroen isgroter en weegt tussen de 100 en 120 gram. Wanneer de citroen in tweeën isgesneden, dan is de witte laag tussen de huid en het vruchtvlees dikker danbij normale citroenen. "De smaak van de Amalfi citroen is ook minder bitter dandie van een normale citroen. Daarbij bevat de Amalfi veel sap.






Er wordt ongeveer 8.000 ton Amalfi citroenen geoogst in de 'citroentuinen' van de Amalfikust. De rijpingstijd is ongeveer 6 maanden. De citroen is het hele jaar door leverbaar, maar is op zijn best in de maanden tussen maart en juli.
Karl Klee GmbH verkoopt op de groothandelsmarkt van Düsseldorf sinds 1890. Het bedrijf verkoopt een groot scala aan producten aan kleinere verkopers, markten, winkels en cateringbedrijven.


Hans Peter Deutschmann
Geschäftsführer
Karl Klees GmbH
Ulmenstraße 275, 40468 Düsseldorf
Tel: +49 211 4220185
info@klees-fruit.de
www.klees-fruit.de

Publicatiedatum: