Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer Jamaicaanse bakbananen naar Verenigd Koninkrijk

Jamaicaanse telers zullen de bakbananenexport naar het Verenigd Koninkrijk uitbreiden. Met de nieuwe impuls zal er rijp fruit worden toegevoegd aan het assortiment en zullen er nieuwe plannen komen voor onderhandelingen over de scheepvaartregelingen.

Het huidige systeem wordt gesteund door de staat. De bakbananen worden verkocht aan groothandelaren en supermarkten op de drie belangrijkste markten - Caymaneilanden, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Onder een nieuw project zullen kleine telers bananen produceren die voldoen aan de internationale normen. Zo willen ze premiumprijzen kunnen vragen op de nichemarkten. Dit meldt de algemeen directeur van Banana Board, Janet Conie.

Conie zei dat er momenteel zes telers werken met exportcontracten voor het Verenigd Koninkrijk. Er zal tweewekelijks een container van 1 TEU worden geëxporteerd. Eerdere persberichten noemde één daarvan: Noel Clarke van St Mary.

Het nieuwe project zal beginnen in het fiscale jaar 2015-16. Het zal zich richten op telers die samen 115 hectare zullen gebruiken om markten te beleveren in het Verenigd Koninkrijk met drie containers fruit per week.

"Met een consistente wekelijkse levering zal de verwachte winst in 12 maanden ongeveer US $ 26,4 miljoen (€ 25 miljoen) bedragen," zei Conie.

Het nieuwe project moet zorgen voor 115 nieuwe banen in de sector. De totale productie van bananen zou moeten verhogen met 50 ton per week of 2.500 ton per jaar. Rekening houdend met de tijd voor teelt en rijping van het fruit zal het project in staat moeten zijn om over 18 maanden consequent te kunnen leveren, zei ze.

Publicatiedatum: