Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: grotere appelexport naar China en India

Appelproducenten uit Washington verwachten de appelexport naar China te kunnen verdubbelen in de komende twee jaar, geholpen door makkelijkere toegang tot de Chinese markt en investeringen in marketing en productpromoties. De Indiase markt wordt ook steeds belangrijker voor Amerikaanse appelproducenten. Dit jaar zal er meer dan €0,95 miljoen worden uitgegeven aan de marketing van Amerikaanse appelen in India.

Aan het einde van vorig jaar heeft de Amerikaanse overheid aangegeven €160 miljoen te zullen investeren om de export van Amerikaanse landbouwproducten te laten stijgen. Belangrijke exportproducten zijn appelen uit Washington, citrus uit Florida, druiven uit Californië en peren uit het Noord-Westen. De Washington Export Commission (WAC) had vorig jaar een budget van €7 miljoen om de export van appelen te verhogen, 5% meer dan een jaar eerder.

"De vraag is sterk in India", zegt Keith Sunderlal, CEO van de SCS Group en vertegenwoordiger van WAC. "Ondanks dat we minder appelen konden exporteren vanuit de VS, omdat de havens dicht waren door stakingen, zijn de prijzen stabiel gebleven".

"Ons marketing budget in India leidt tot sterkere vraag en de mogelijkheid om verder te groeien. We werken samen met betrouwbare partners". Dit jaar zal de WAC zich richten op de promotie van Red Delicious appelen. Er wordt verwacht dat er in 2015 1,3 miljoen dozen met appelen naar India zullen worden geëxporteerd, twee keer zo veel dan een jaar geleden.

Publicatiedatum: