Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse appelen krijgen in januari 2016 toegang tot China

In mei zal de Poolse minister van Landbouw, Marek Sawicki, een ontmoeting hebben met het hoofd van de Algemene Administratie van Kwaliteitssupervisie, -inspectie en -quarantaine van China (AQSIQ) om de invoer van Poolse appelen in China te bespreken.

Konrad Zawadzki, Kwaliteitsexpert van de Vereniging van Poolse groenten- en fruitdistributeurs: "AQSIQ-inspecteurs zullen in de vroege herfst naar Polen komen om de protocollen te bevestigen. Misschien zal in de eerste helft van het jaar 2016 de markt zich voor ons openen. '

Konrad legt uit dat Polen vooral geïnteresseerd is in de export van tweekleurige appelen. Dit is niet alleen omdat ze de meest voorkomende zijn met 80% van de gewassen, maar ook vanwege de goede kwaliteit, stevigheid en unieke smaak. Polen biedt een breed scala van rassen aan, zoals de Idared, Gala, Red Jonaprince of Jonagored, Golden Delicious. 

 
Tot er nieuwe afspraken worden gemaakt blijft Europa de grootste markt voor Poolse appelen. Daarnaast worden er grote hoeveelheden verkocht aan Wit-Rusland, Kazachstan. Ook zijn er nieuwe markten geopend, zoals Canada, India en het Midden-Oosten. "We zijn ook aan het exporteren naar Hong Kong en we werken aan de invoer naar Thailand en Vietnam", bevestigt Konrad.
 
Hij legt uit dat het grootste probleem ligt bij de toegang tot deze markten. De EU-landen worden sterk gereguleerd voor aspecten zoals geïntegreerde productie of Integrated Pest Management (IPM). Er is sprake van wederzijds vertrouwen, maar in de landen buiten de EU is dat niet zo. "Ze moeten ons beter leren kennen om ervan overtuigd te zijn dat onze producten voldoen aan hun strenge eisen", zegt Konrad.
 
Met de inspanningen wil Polen de gevolgen van het Russische embargo compenseren. Toch lijkt Rusland door verschillende factoren een natuurlijke partner voor Polen te zijn. Om nieuwe markten te verkrijgen heeft Polen niet alleen kortingen ingevoerd, maar is het ook bezig met de verbetering van de kwaliteit van de Poolse appelen. Dit wordt allemaal gedaan om beter te kunnen concurreren. 

"Het positieve aspect van het verbod is dat dit leidt tot een kans om Polen te diversifiëren. Deze nieuwe markten hebben uiteraard nieuwe eisen, wat ook zal leiden tot de verbetering van de kwaliteit van het fruit. Wij geloven ook dat zodra het verbod wordt opgeheven onze betrekkingen met de Russische klanten weer normaal zullen worden," eindigde Konrad.

Voor meer informatie:
Konrad Zawadzki, Quality Expert
Association of Polish Fruit and Vegetables Distributors, Fruit Union
tel 0048-22101-2684
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Publicatiedatum: