Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Venice Green Terminal eindelijk open

Na een investering van 6,5 miljoen euro in infrastructuur en diensten is de haven van Venetië eindelijk open voor de import en export van versproducten. De eer gaat naar Venece Green Terminal (VGT): het eerste logistieke platform voor opslag (zelfs bij een gecontroleerde temperatuur), distributie, transport en verwerking van verse producten in de haven.


De Venice Green Terminal.

Nu de maxi-gekoelde ruimte (Vgt2) volledig operationeel is, heeft de Terminal haar capaciteit verdrievoudigd. De terminal bestrijkt een oppervlakte van 10.000 vierkante meter, dat 7.000 pallets in 6 gekoelde eenheden op tien verschillende temperaturen tussen -2 en + 13 ° C met verschillende niveaus van luchtvochtigheid kan opslaan. De unit heeft een capaciteit van 5000 pallets. De gekoelde eenheden zijn in staat om het laden/lossen en de behandeling van de goederen in een gecontroleerde temperatuur te bewerkstelligen zonder dat de producten aan plotselinge temperatuurwisselingen blootstaan.



De logistieke hub biedt ruimte voor inkomende en uitgaande schepen middels 9 baaien voor laden/lossen. Dit alles maakt de verwerking van 600 pallets per uur mogelijk. Daarnaast is er een volledige traceerbaarheidssysteem dat een verfijnd ID-, Ref code- en barcodesysteem gebruikt voor de constante monitoring en geheugenopslag van omstandigheden, alsmede een snelle en nauwkeurige handling.



"VGT heeft in elke sector een sterk team van professionals met specifieke vaardigheden en twintig jaar ervaring in het beheer van versproducten. Onze diensten omvatten de internationale scheepvaart, groupage, van deur tot deur, import, export en doorvoer. Maar ook zeecontainertransport en de verhuur van schepen, speciale voertuigen en allerlei apparatuur, alsmede gekoelde-, conventionele- en container- wegtransporten. Daarbij verzorgen we directe en indirecte douane-operaties, frisse en droge productbehandeling, onderzoeken en inspecties. Alle handelingen worden uitgevoerd bij de terminal, zodat klanten kunnen besparen op extra kosten."



Venice Green Terminal heeft alle voedsel- (Ag / Haccp68 / 12 Rina), gezondheid- (Ce-het-U7H2R USSL 12) en kwaliteitscertificeringen die nodig zijn om de maximale internationale normen te garanderen (ISO 9001: 2008 28379/12 Rina en ISO 22000: 2005 Ag / Sgsa-14-54). Last but not least houdt de terminal een strategische positie op het kruispunt van drie Europese corridors op 10 minuten afstand van de snelweg (Milaan-Venetië, Venetië-Triëst, Brennero) en de internationale luchthaven Marco Polo. Het heeft ook DDP opslagplaatsen.


De strategische positie van Venice Green Terminal

Contact:
VGT Venice Green Terminal Srl con unico socio
Banchina dell'Azoto 17/1, 
30175 Marghera Venezia (VE) - Italia
Tel.: (+39) 041 930141
Fax: (+39) 041 931183
Email: info@venicegreenterminal.net
Web: www.venicegreenterminal.net
Publicatiedatum: