Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: druivenoogst beschadigd door aanhoudende regen

Door langdurige regenval is de druivenoogst in India beschadigd. "De regen heeft het hele gebied aangetast waar druiven groeien. Het regende niet zo zeer hard als vooral lang. De lange regenbuien gecombineerd met het koude weer hebben de oogst beschadigd".

De beschadigde druiven hebben een gebarsten schil. Hierdoor kan de beste kwaliteit druiven, die normaal naar het Verenigd Koninkrijk en Europa wordt geƫxporteerd, niet meer aan deze landen worden verkocht. In plaats daarvan zullen de druiven op de binnenlandse markt verkocht worden.

Het is nog niet duidelijk of de mangoteelt ook schade heeft geleden door de regen, maar ook in gebieden waar veel mango's worden verbouwd heeft het veel geregend. Sommige kranten schatten in dat de druivenexport in vergelijking met vorig jaar 50% lager zal zijn en de mango export 40%. Preciezere cijfers zullen volgende week beschikbaar zijn.

Publicatiedatum: