Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verhouding industrie en versmarkt tegenwoordig 50/50"

Boumanfruit maakt switch van grossier naar im- en export

Tholen - Boumanfruit werd opgericht in 1940 en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van grossier tot AGF-importeur- en exporteur. Het bedrijf levert aan importeurs, exporteurs, groothandels, supermarkten, detaillisten in binnen- en buitenland, waarbij er een evenredige verhouding is tussen de versmarkt en de industrie. Vanouds is het bedrijf sterk in citrus en aardappelen, maar in de loop der jaren zijn daar ook bananen en ananas bijgekomen. "We pakken op wat op ons pad komt, en waarvan we denken wat voor ons winstgevend kan zijn", vertelt Anton Bouman, die samen met zijn vader Peter het bedrijf leidt.



Sinaasappelen en grapefruit
In 2008 vertrok Boumanfruit als laatste grossier uit Veldhoven, in eerste instantie om zich meer te gaan richten op de industrie. "We importeren veel citrus uit Egypte. In december is het seizoen al gestart. Zo krijgen we Klasse I Valencia's in 15 kg dozen binnen en Klasse II in bins. Enorm veel markthandelaren en restaurants gebruiken deze perssinaasappelen, dat is echt een groeiende markt. Ook leveren we over de grens, zoals in Polen, Bulgarije en Tsjechiƫ", vertelt Anton. "Momenteel is er een tekort aan grote maten en die vraag is heel erg goed. We hebben product in bins staan die tegen de Klasse I aanzit. Ook veel collega-importeurs en exporteurs weten ons hiervoor te vinden. Naast sinaasappelen importeren we ook een flink pakket grapefruit. Na het Egypte-seizoen stappen we over op Zuid-Afrika en Uruguay."



Het kantoor van Boumanfruit is gevestigd in Wijk en Aalburg en de opslag/overslag wordt gedaan in Barendrecht. Het citrus importeert Boumanfruit voornamelijk uit Egypte, de bananen en ananas uit Panama en Costa Rica en verder is het AGF-bedrijf vanouds sterk in de aardappelhandel. "Maar momenteel is de aardappelmarkt voor ons niet aantrekkelijk, dus daar blijven we op dit moment vanaf", zegt Anton. Hij ziet de toekomst van het bedrijf positief tegemoet. "We zijn de laatste jaren hard gegroeid. Ik deed het altijd samen met mijn vader, maar we hebben nu ook een verkoper aangenomen voor de verse markt."

Voor meer informatie:
Boumanfruit
Grotekerkstraat 27
4261BB Wijk en Aalburg
Anton: 06-51303691
Peter: 06-53121326
boumanfruit@gmail.com
www.boumanfruit.com