Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrarische sector heeft toekomst in Afrika

De Afrikaanse miljonairs en miljardairs van de toekomst halen hun geld uit de agrarische sector, zegt de Nigeriaanse minister Akinwumi Adesina van landbouw en plattelandsontwikkeling, volgens een artikel van InformationNigeria.

Volgens een BBC rapport van december 2013 was Adesina Afrikaan van het jaar vanwege zijn hervormingen van de Nigeriaanse agrarische sector.

De African Development Bank betaalt $170 miljoen voor een Nigeriaans project om de landbouw te sturen. Het plan wil landbouwondernemers en producenten opleiden door zo´n 120.000 banen te creëren in de keten van de primaire behoeften, zegt InformationNigeria. 20 miljoen extra ton voeding, onder meer cassave, rijst en sorghum (graan) moeten jaarlijks worden toegevoegd aan de Nigeriaanse voedselproductie als alles volgens plan verloopt.

Een kern van het plan is de ontwikkeling van supermodellen voor de landbouw met jonge ondernemers. Het plan is om landbouw te promoten onder de jeugd in hun eigen streek door middel van onderwijs, training en demonstratie van de beste landbouwpraktijken en zakelijke kennis.

Adesina spoorde de jeugd aan om landbouw te zien als business. Terwijl de Afrikaanse overheid bezig is met plannen om gezondheid te promoten, zegt Adesina, dat hij daarvoor verwachtingen heeft van jeugd met werkervaring in heel Afrika.

Adesina wordt geprezen vanwege transparantie in de levering en distributie van kunstmest in Nigeria. Dat bood vroeger een kans voor enorme corruptie, meldt de BBC.
Publicatiedatum: