Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Voedselconsumptie in neerwaartse trend

Het volume van de voedselconsumptie van Britse huishouden per hoofd (met uitzondering van alcohol, frisdranken en snoepgoed) is sinds 1974 gedaald met 16 procent . Er is steeds meer bewijs dat consumenten in 'ontwikkelde' markten minder voedsel consumeren en kopen. Dit gegeven kan ingrijpende gevolgen hebben voor de landbouwsector. Cedric Porter analyseert de nieuwste consumptiecijfers.

Elk jaar houdt Defra cijfers en statistieken bij van de voedselbesteding op basis van een representatieve steekproef van 6.000 huishoudens. Hoewel dit niet een exacte afspiegeling is van de 60 miljoen Britten, geven ze een beeld van de veranderde eetgewoonten. Er zijn twee belangrijke sets aan gegevens: één voor de hoeveelheid voedsel per consument (huishouden) in 1974 en één voor de consumptie per hoofd vanaf 2001. Naast de daling van het volume van geconsumeerde levensmiddelen van 16% sinds 1974 is de voedselbesteding sinds 2001 gedaald met 37% en is de totale omzet van voedselbesteding per hoofd in diezelfde periode gedaald met 10%.

De groeiende bevolking in het Verenigd Koninkrijk is mede van invloed op de daling, maar de toenemende aantallen lopen niet parallel met de consumptiedaling per hoofd. Volgens ramingen van de VN groeide de bevolking tussen 1975 en 2015 met 13,5% en tussen 2005 en 2015 met 5,9%. Deze cijfers suggereren dat de vraag naar voedsel gestaag afneemt.

Lees het volledige artikel op farmersguardian.com.
Publicatiedatum: