Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica exporteert minder meloenen naar Nederland

Op het hoogtepunt van Costa Rica's meloenenseizoen, die loopt van 15 januari tot 20 april, geeft Ricardo Garrón van producent Melones del Sol zijn visie op de ontwikkeling van het huidige seizoen.


Melones del Sol bezit 150 hectare voor de productie, onder de hoogste kwaliteitsnormen, van gele en Piel de Sapo-meloenen.
 
"De Europese markt presteert goed, behalve in Nederland, waar de prijs erg laag is. We weten niet wat daar de reden voor is, want we exporteren veel kleinere volumes dan vorig jaar en het meloenenseizoen in Brazilië is al klaar," stelt Garrón. De lage prijs dwingt exporteurs om zo weinig mogelijk te exporteren naar Nederland. Het meeste van de export gaat dan ook naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Scandinavische landen en Italië.

"Importeurs duwen op de een of andere manier de prijs naar beneden, maar er is geen overaanbod. Opvallend is dat de prijs met ongeveer 2 euro per doos is gedaald in vergelijking met het vorige seizoen: zo ​​tussen de 7 en 8 euro. Als we de 20% devaluatie van de euro ten opzichte van de dollar meetellen, is het effect nog groter," concludeert Garrón. De verkoop aan Nederland leidt volgens Garrón tot verlies, terwijl andere Europese markten goede volumes meloenen importeren waar de prijs tussen de 10 en 11 euro ligt.

"Vorig jaar was uitzonderlijk in termen van productie en (interessant) wat betreft de prijzen. Dit seizoen is de export echter 20% lager," aldus Garrón.

Meer informatie:
Ricardo Garrón
MELONES DEL SOL
ricardo.garron@melonesdelsol.com
T:+506 2657 5124
Nandayure, Guanacaste
COSTA RICA
Publicatiedatum: