Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Goed jaar voor bosuien

"In vergelijking met vorig jaar is dit jaar heel goed voor bosuien", zegt Raul Plascencia van Sunsation Farms. "Vorig jaar was de markt slecht als gevolg van hoge voorraden en een lagere vraag vanwege het koude weer aan de oostkust. Door de grote voorraden hebben veel telers dit jaar bezuinigd op areaal. Tot nu toe is de markt zeer goed door het directe gevolg van minder areaal. Vraag en aanbod zijn in balans."

Gezonde prijzen
De prijzen zijn ook op een gezond niveau. "Vorig jaar was er overproductie wat resulteerde in lage prijzen", stelt Plascencia. De prijzen schommelden toen tussen de 4 en 5 euro, maar dit jaar liggen ze meestal boven de 8 euro. "De grootte is ook optimaal met een levering van de gemiddelde grootte voor 5-7 eurocent per bos."

Mexico belangrijkste regio
"Op dit moment zijn we in het midden van het hoogseizoen", aldus Plascencia. Mexico is veruit het belangrijkste teeltgebied voor bosuien. "De ui is een zeer arbeidsintensieve groente. De kosten zijn in de VS gewoon te hoog," stelde Plascencia. Sunsation's bosuien worden geteeld in het San Luis gebied, maar Mexicali is deze tijd van het jaar ook een populair teeltgebied. In de zomer verschuift de productie naar de regio Baha aan de kust. Sunsation is in staat om het hele jaar door bosuien aan te bieden.

Voor meer informatie:
Raul Plascencia
Sunsation Farms
Tel: (831) 372-1123
Publicatiedatum: