Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
belangrijkste markten VS, Nederland en Spanje

Peru: meer dan 18.000 hectare Hass-avocado

Volgens Sierra Exportadora bezit Peru momenteel meer dan 18.000 hectare aan Hass-avocado's waarvan het land ongeveer 95% exporteert. De Peruaanse avocadoproductie stijgt ongeveer 12% per jaar. Er is nieuw areaal beschikbaar gekomen als gevolg van de groeiende vraag naar avocado op de internationale markt.

De president van Sierra Exportadora, Alfonso Velásquez Tuesta, stelde dat sinds Peru haar markten heeft uitgebreid, met de toevoeging van China en Japan, het land zich moet concentreren op de kwaliteit van het product. Volgens Velásquez Tuesta krijgt Peru dan de beste prijzen. Hij voegde eraan toe dat de ecologische en Fairtrade Hass-avocado nog aantrekkelijker is op de internationale markt.

"Momenteel is de Europese consument niet alleen gericht op de prijs van een avocado, maar hecht ook waarde aan de oorsprong en de wijze waarop het fruit wordt geproduceerd. Dat beïnvloedt de beslissing om een ​​product te kopen," aldus Velásquez Tuesta.

Japan importeert jaarlijks ongeveer 122 miljoen euro aan avocado en haar belangrijkste leveranciers zijn Mexico, Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Chili.

Waarborging van Kwaliteit
Het hoofd van het nationale programma van Hass-avocado en andere vruchten van Sierra Exportadora, Guillermo Parodi, stelde dat er deze maanden een belangrijke vraag op de internationale markt is, omdat de avocadoproductie in Chili en Mexico is afgenomen als gevolg van weersomstandigheden en de avocadooogst in de hooglanden van Chili is uitgesteld.

Cijfers
In 2014 exporteerde Peru 286 miljoen euro aan avocado; 67% meer dan in 2013. De belangrijkste markten waren de Verenigde Staten, Nederland en Spanje.

Bron: Gestión

Publicatiedatum: