Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh: Uienprijzen zullen dalen

De uienprijzen, die op de retailmarkt momenteel rond de 55 Taka per kilo liggen (€0,65/kg) zullen de komende dagen, als de nieuwe oogst arriveert, naar verwachting dalen.

Maar dit is niet de enige reden voor de verwachte prijsdaling. Tijdens een inter-ministeriële meeting op het Ministerie van Handel werd onlangs besloten de monitoring op de retailmarkt te versterken om ongewoon hoge prijzen te voorkomen. 

Een kilo uien, die op de retailmarkt 55 Take oplevert, wordt in de groothandel verkocht voor 28 Taka (€0,33). Het Ministerie heeft controleteams aangesteld, die bevoegd zijn de betaalbewijzen van handelaars te controleren en een boete op te leggen indien de kloof tussen de groothandel- en de retailprijs te groot is. 

De vertraging van de oogst zou desalniettemin tijdelijk een prijsstijging kunnen opleveren. Zo stegen de prijzen binnen een week van 35 Taka naar de huidige 55 Taka.
Publicatiedatum: