Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Engelen, Veiling Hoogstraten:

"Middenprijs aardbeien rond 10 euro"

Tholen - Voor aardbeien is het momenteel een toptijd op prijsgebied. De productie ligt nog op een vrij laag niveau, maar de vraag is hoog. Jan Engelen van Veiling Hoogstraten geeft aan dat de aanvoer van maandag 9 maart op 1000 kilo lag. "Hierdoor worden er mooie prijzen gemaakt. De middenprijs ligt nu rond de 10 euro per kilo."

Prijzen voorlopig goed

Hoogstraten levert sinds de winter 2013/2014 jaarrond aardbeien. De belichte teelt is achter de rug en de nieuwe oogst is weer van start gegaan. "Het loopt allemaal prima. We hebben een mooi zonnig weekend achter de rug. De aanvoer is nog beperkt, maar we lopen wel iets voor in vergelijking met vorig jaar. De aantallen zullen de komende weken langzaamaan toenemen." Jan verwacht dat de prijzen voorlopig nog rond hetzelfde niveau zullen blijven. "De vraag is redelijk groot. Ik zie niet direct een daling. Pasen valt vroeg dit jaar en dat stimuleert altijd de vraag. Als de aanvoer weer boven de 10 ton per dag ligt, zal de prijs automatisch gaan dalen. Maar dat is dan ook beter, want te hoge prijzen zijn ook niet altijd goed voor de internationale handel."


 
Kansen in Japan

Veiling Hoogstraten toont al jaren interesse in nieuwe markten. "Vorige week waren we aanwezig op de Foodex in Japan. In Japan zoekt men naar kwalitatief hoogstaande producten. De standaard ligt heel hoog." Op de vraag of er kansen zijn voor aardbeien of andere producten reageert Jan bevestigend. "Mogelijkheden zijn er zeker. Er gaan momenteel al Belgische en Nederlandse producten naar toe, zoals paprika, witlof en prei. Ik wilde ook poolshoogte nemen of het de moeite loont om voor bepaalde producten te lobbyen. Je moet natuurlijk met veel aspecten rekening houden, zoals de afstand naar dit land. Voor aardbeien zal het een uitdaging zijn omdat Japan zelf lokaal product heeft en het ook een vrij beschermde markt is. We zullen zien welke kansen de toekomst brengt."

Voor meer informatie:
Jan Engelen
Veiling Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - Belgiƫ
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu