- Snijbiet is de nieuwe boerenkool: ook groen, ook ouderwets, ook gezond. Je kunt hem stoven of rauw in een salade stoppen.
- Chilipepers zijn niet bepaald nieuw, maar toch de smaakmakers van nu. En laat alsjeblieft het zoutvaatje in de kast.
- Kaniwa is net als quinoa een glutenvrije pseudo-graansoort, maar dan wat kleiner.
- Bloemkool is het nieuwe koolhydraat. Wie echt eens even uit de band wil springen, bakt een pizzabodem van bloemkool.
- Matcha is een stuk minder calorierijk dan kokoswater. Het is een poederachtige groene thee uit Japan, gemaakt met het volledige theeblad. Het zou allerlei genezende krachten bezitten.
- Kalette, een overheerlijke mix van boerenkool en spruitjes.
- Azijn met een smaakje. Er komen steeds meer verschillende azijnsoorten op de markt met natuurlijke smaken van exotische vruchten en kruiden.
- Gezonde snacks. Chips zijn uit, op een feestje staan bakjes paprika, ongezouten noten en andere lekkernijen, die ook nog gezond zijn.
Bron: Welingelichte kringen