Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Tim Slaedts: "Veel ideeën opgedaan in Nederland"

FreshFood opent nieuwe en ruimere locatie in Geel

Tholen - FreshFood is een Vlaamse groot- en kleinhandel uit de omgeving Mol. Het AGF-bedrijf zo'n 20 jaar geleden gestart. Eind februari openden Tim Slaedts en zijn vrouw Nele een nieuwe locatie in Geel. "De oude winkel was te klein geworden om onze klanten optimaal te bedienen. Daarom hebben we besloten om ons te vestigen op een plaats waar we nog verder kunnen groeien. Het mooie is dat we na enkele weken al een verbetering zien in de omzet."


De nieuwe locatie van FreshFood

Kleinhandel
Tim vertelt dat er veel veranderd is in vergelijking met de eerste locatie. "We hebben nu volop parkeergelegenheid en er is veel meer ruimte. Ook de bediening in de winkel is anders: eerst hielpen we elke klant, maar nu hebben we gekozen voor zelfbediening. Zo kan iedereen eerst rustig rondkijken en aan het einde van de winkel afrekenen." Het assortiment van FreshFood is breed: er zijn groenten, fruit, kruiden, noten, exoten en diverse andere producten te vinden in de winkel. Daarnaast kunnen klanten vers gemaakte slaatjes of soepen meenemen. "Het grootste verschil met de vorige locatie is dat we hier efficiënter werken. De slaatjes werden altijd opgeschept en nu verpakken we het van tevoren. Ook andere producten die eerst los lagen verkopen we nu verpakt. Er is nu veel minder personeel nodig om te bedienen. Deze manier is veel relaxter, zowel voor de klanten als voor onszelf. Nu de winkel volledig gekoeld is, scheelt het veel tijd om aan het einde van de dag niet alles te hoeven verplaatsen naar de koelcel."

Het huidige soort klanten is anders. "Op onze vorige locatie kwamen veel mensen voor kleine hoeveelheden. Momenteel passeert hier veel woon- en werkverkeer en die nemen vaak ook meer mee. De omzet per klant is groter."



Tim en Nele hebben veel ideeën opgedaan bij Nederlandse winkels en tijdens de beurs AGF Detail in Houten. "Hier kregen we de inspiratie om bepaalde zaken op een andere manier aan te pakken. We maken nu zelfs smoothies. Zo hebben we amper afval meer. Daarbij hebben we inzicht gekregen in verschillende leveranciers en kwamen we erachter dat we op bepaalde zaken nog kosten konden besparen."



Groothandel

Naast 'gewone' consumenten levert FreshFood ook aan bedrijven en horeca. "Ook zij kunnen profiteren van de grotere ruimte die we hebben. Parkeren en laden gaat nu veel gemakkelijker. Momenteel is nog niet alles gereed, maar het is de bedoeling dat ze binnenkort net als in de winkel binnenkomen en hun producten zelf kunnen uitzoeken. Klanten krijgen dan 'afhaalkorting'. We bezorgen bestellingen daarnaast ook zelf met onze vrachtwagen of bestelwagens. Bedrijven kunnen online in de webshop bestellen en wij zorgen ervoor dat het de volgende dag wordt geleverd." Tim merkt dat er concurrentie is, maar benadrukt het verschil in afnemers. "Wij leveren met name horecabedrijven, de groothandelaren hier in de buurt zijn vooral gefocust op supermarkten." Vers is een belangrijke pijler van de groothandel. "Sommige producten halen we rechtstreeks bij de teler, zoals aardbeien of frisée sla."



Als hij terugblikt naar de AGF-handel van tien jaar geleden ziet hij een opvallende verandering. "Toentertijd kwamen klanten naar een speciaalzaak voor speciale producten, maar tegenwoordig is alles ook in de supermarkt te vinden. Je moet veel meer moeite doen om te blijven onderscheiden en toegevoegde waarde te bieden."



Inkopen
Vroeger kocht Tim in bij één groothandel, maar tegenwoordig gaat hij zelf op pad. "Ik ga naar diverse bedrijven en telers in Brussel en Mechelen. Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar bijzondere producten en specialiteiten zoals zoete aardappel of granaatappelpitjes. Het is geweldig om een eigen zaak te hebben. Vroeger was mijn vrouw alleen actief en ik hielp haar in mijn vrije uren. Na enkele jaren heb ik besloten om volledig in de zaak te komen." Hij verwacht de komende jaren verder te kunnen groeien. "Vroeger waren we te klein en zochten we niet bewust naar nieuwe klanten. Binnenkort gaan we zelf de baan op."


Nele en Tim Slaedts


Voor meer informatie:
Fresh Food bvba
Molseweg 162
2440 Geel
Tel : 014 31 71 35
Fax : 014 32 06 38
Gsm : 0479 74 33 72
info@freshfood.be
www.freshfood.be