Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam: prijs dragonfruit stabiel

De prijzen van Vietnamese dragonfruit zijn hetzelfde als afgelopen jaar. China is de grootste afzetmarkt waar de vrucht traditioneel wordt gegeten tijdens het Chinese Nieuwjaar. Ly Thanh Thao van Hoang Dragon Fruit: "De vraag stijgt rond het Nieuwjaar want men denkt dat dragonfruit geluk brengen. De export stijgt maar in dezelfde periode is er veel concurrentie van lokale productie, dus de opbrengst is lager".

Ongeveer 70-80% van de oogst wordt naar China geëxporteerd en 20% gaat naar Europa. "India is een nieuwe markt en een klein deel van de oogst gaat tegenwoordig daar naartoe. Andere afzetlanden zijn: Thailand, Hong Kong, Indonesië en Maleisië.


De verkoop van dragonfruit van Hoang Hua groeit niet alleen in Vietnam zelf maar ook in Europa, waar het momenteel 80% van de markt in bezit heeft. "Onze grootste uitdaging is aan de hoge kwaliteitseisen van consumenten in Europa te voldoen. De smaak en het uiterlijk moeten beiden van zeer hoge kwaliteit zijn. Dit is lastig door de grote afstand, die het fruit moet afleggen". 
 


Hoang Hau Dragon Fruit teelt en exporteert dragonfruit sinds 1988. Het bedrijf heeft een GlobalGAP certificatie. Het bedrijf pioniert in het op grote schaal verbouwen van dragonfruit: "We hebben veel arme lokale boeren geholpen met de verandering van de teelt van minder opbrengende lokale producten naar de dragonfruit waarmee veel meer te verdienen valt".
 
Hoang Hau exporteert de traditionele wit en rode dragonfruit. "Daarbij richten we ons op de teelt van een nieuwe paars ras de LD5. Dit ras onderscheidt zich door haar kleur, smaak en langere houdbaarheid. Momenteel zit het nog in de ontwikkelingsfase. Over twee jaar verwachten we dat we het op de markt kunnen verkopen".

Ly Thanh Thao
HOANG HAU DRAGON FRUIT FARM
Vietnam
Skype: queenfarm
Mobile +84 938 303159
E-mail: thao.ly@hoanghau.com.vn
www.hoanghau.com.vn
 
Author: Yzza Ibrahim / Juan Zea Estellés
Publicatiedatum: