Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: Druivenexport gestegen

De Chileense zesde regio toont tot week 9 een aanzienlijke toename in vergelijking met de voorgaande seizoenen. De vierde regio heeft te maken met een neerwaartse trend.

Tot week 9 exporteerde Chili 321.400 ton naar de verschillende markten. Dit is een toename van 12% ten opzichte van seizoen 2013/14. Deze stijging is zichtbaar in de metropoolregio en de zesde regio met een stijging van respectievelijk 33% en 141%. In de laatste regio is er 71.970 ton geƫxporteerd tot week 9. De stijging ten opzichte van het vorige seizoen is te verklaren door het herstel na de vorst in 2013, door de toename van de beplante oppervlakte en de vervanging van oude boomgaarden. In vergelijking met seizoen 2012/13 (regulier seizoen, zonder grote klimatologische veranderingen) is de oogst nog steeds 36% hoger.

De vierde regio toont een daling van 19% ten opzichte van het vorige seizoen en 30% minder dan seizoen 2012/13. Er werd 70.271 ton uitgevoerd in de periode tot week 9. De daling komt door de strenge regels in deze regio. Voorheen was deze regio de leider in druivenexport.

Publicatiedatum: