Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: kleiner knoflook areaal en stijgende gemberprijs

Volgens het bedrijf Land Produce is het areaal waarop knoflook wordt verbouwd, dit jaar afgenomen omdat vorig jaar de prijzen zeer laag waren. Er wordt minder knoflook verbouwd in Pizhou en Jinxiang, gebieden waar traditioneel veel knoflook vandaag komt. Het areaal is dit jaar 5-10% minder dan in het afgelopen seizoen.

Ook de oogst opbrengt is met 10-15% gedaald. Tot aan het einde van mei ligt er nog 0,3-0,4 miljoen ton (6-8%) van de oogst van 2014 in opslag. De aanvoer van knoflook wordt dit jaar verwacht 10% lager te zijn dan afgelopen jaar, maar de kwaliteit is zeer goed.
 


De prijzen van knoflook liggen hoger dan voor het Chinese Nieuwjaar, maar de verkoopster van Land Produce Catherine Shao verwacht dat de prijzen zullen dalen na het Lantaarnfestival. "Ik verwacht dat de prijzen laag blijven en dat telers en handelaren een moeilijke tijd tegemoet zullen gaan".
 

Land Produce exporteert naar Brazilië, het Midden-Oosten en Europa. Elke regio heeft haar eigen vereisten. "Brazilië houdt van paarse knoflook en Europa houdt meer van witte knoflook. Zaken in het Midden-Oosten staan op een lager pitje door onenigheid over betalingen".
 
 
Gember

De gembermarkt is momenteel stabiel nu het Chinese Nieuwjaar voorbij is. Kathy Ma, van Jining Sanlong Fruit & Vegetables Co. Ltd: "Het planten voor het nieuwe seizoen zal snel beginnen en dan zullen de prijzen stijgen omdat telers zaden opkopen.

 
"De Chinese markt en de internationale markt zijn beide stabiel of aan het groeien. Alleen Europa importeert minder op het moment". Jining Sanlong exporteert 40 tot 80 ton gember per week, gelijk aan twee tot vier containers.

Voor meer informatie:

Catherine - Sales Dept
Jining Land Produce co.,ltd.
tel:+86 15589756260
MSN:shaohuiqiong@hotmail.com
email:catherine@chinagarlic.com
URL:http://www.chinagarlic.com

Kathy Ma
Jining Sanlong Fruit & Vegetables Co.,Ltd
Tel: 86-537-5151322 Fax: 86-537-5120333
Website: www.sanlong.cn SKYPE: xiaoqixiaoma
E-mail: madongli@sanlong.cn

Author: Yzza Ibrahim / Juan Zea Estellés

Publicatiedatum: