Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte: vroege start uienseizoen

Het uienseizoen in Egypte is een maand eerder begonnen dan verwacht. Als eerste zullen de gele uien op de markt komen en daarna de rode. Het bedrijf Pharaonic Bioherb exporteert momenteel vooral naar het Midden-Oosten omdat op de Europese markten nog genoeg uien voorradig zijn. Saudi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten zijn vitale markten voor Egyptische uien en de Russische markt wordt ook steeds belangrijker.
 
 

"Voor de Russische markt zijn er twee verschillende types ui die worden verkocht: hogere kwaliteit uien gaan naar supermarkten. De rest wordt verzonden samen met aardappelen en gaat naar handelaren en groothandelaren", zegt exportmanager Amr Helmy. De aantrekkelijkste markt is Saudi-Arabië. "Onze klanten in Saudi-Arabië zijn de supermarktketen Carrefour en groothandelaren. Onze eerste container is net verstuurd en de rest van het seizoen zullen we twee containers per week blijven sturen. Dit jaar verwachten we 400-500 ton uien aan Carrefour te leveren".
 

"De prijzen zijn stabiel in vergelijking met vorig jaar. De vraag is aan het stijgen in Rusland, de Golfstaten en een aantal Afrikaanse landen. Hierdoor verwacht ik dat de prijzen zullen stijgen". Rode uien hoeven niet te concurreren met lokale gele uien. "Dit jaar verwacht ik 5.000 ton uien naar Europa te exporteren en 1.000 ton naar Saudi-Arabië".
 

"Ons bedrijf exporteert ook gele en rode biologische uien naar West-Europa. We verkopen vooral aan Nederland, maar ook aan het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië. Onze partner in Nederland is Gourmet BV".

Voor meer informatie:

Amr Helmy
Export Manager
Pharaonic Bioherb
21, Swess St, Nasr City,
Cairo, Egypt
Tel: +2 02 238 944 12
Fax: +2 02 238 954 24
M.: +2 0100 519 40 31
email: info@pharoherb.com
website: www.pharoherb.com

Author: Yzza Ibrahim / Juan Zea Estellés
Publicatiedatum: