Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rob Kuijper: "Aanvoer gele meloenen kwam later op gang"

Goede afzet gele meloenen en watermeloenen Costa Rica



Tholen - Vanaf begin februari heeft importeur Herman Kuijper BV uit Amstelveen aanvoer van gele meloenen en watermeloenen uit Costa Rica. "De eerste weken ging de afzet als een speer", vertelt Rob Kuijper tevreden. "Daarbij wordt er warmer weer opgegeven en dat is altijd goed voor de meloenenconsumptie."



Natte weersomstandigheden in Costa Rica hebben wel gevolgen gehad voor de meloenenproductie. "Hierdoor zijn er wel wat kwaliteitsproblemen geweest met name bij de gele meloenen. Die aanvoer kwam een stuk langzamer op gang. Bij de watermeloenen zijn er minder problemen", vertelt Rob. Het meloenenseizoen bij Herman Kuijper loopt traditioneel door tot eind april.



"De vraag is breed. Italiƫ, Frankrijk en Scandinaviƫ doen goed mee en ook Spanje is terug aan het komen op de markt. Concurrentie is er altijd, maar je ziet momenteel niet veel nieuwkomers op de markt. Vanwege de wisselkoers moet je nu toch een 20% hogere prijs maken en dan is het gokken er snel af", besluit de importeur.



Voor meer informatie:
Herman Kuijper BV
Noorddammerweg 91B
1187 ZS Amstelveen
Tel.: (020) 645 29 88
Fax: (020) 645 24 22