Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zondag de eerste echte lentedag

Vanaf dit weekend kunnen we rekenen op temperaturen in de dubbele cijfers en zal de zon zich regelmatig goed laten zien, zo meldt Weeronline. Zaterdag is er een mix van zon en sluierwolken en wordt het 10 tot 14 graden. Zondag kunnen we spreken van een echte lentedag met veel zon en maxima rond 15 graden in de zuidoostelijk helft van het land. Na het weekend blijft het zacht, maar komt er meer bewolking.

Zondag echte lentedag

Met maxima rond 15 graden in het binnenland en 11 tot 14 in het westen en noorden kunnen we zondag met recht spreken van een eerste echte lentedag. Een matige tot vrij krachtige wind maakt het voor het gevoel mogelijk wat kouder. Het belangrijkste is echter dat het flink zonnig zal worden. Uit de wind en in de zon zal het heerlijk zijn.

Na het weekend neemt de onzekerheid in de verwachting toe. De kans op wolkenvelden wordt groter en er komt ook weer een kleine kans op regen. Verreweg het grootste deel van de tijd zal het echter droog zijn. Het blijft over het algemeen zacht met temperaturen in de dubbele cijfers, maar alleen op dagen met voldoende zon kan het 15 graden worden.

Natuur krijgt kleur

Hoewel er na het weekend weer een kleine kans op regen is, kunnen we stellen dat we beginnen aan een lange, overwegend droge en zachte periode. De vrij hoge temperaturen en zonneschijn zullen de natuur meer en meer doen ontluiken. Pollen van els en hazelaar zit momenteel al in de lucht en doordat het langdurig droog blijft, zal de concentratie pollen in de lucht toenemen.

Bron: Weeronline
Publicatiedatum: