Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: AN en Unica Group fuseren

Grupo AN en Unica Group zijn na maanden van onderhandelingen overeengekomen om te fuseren tot een coöperatieve en toonaangevende exporteur van groenten en fruit, die actief is in acht Spaanse regio's (Andalusië, Aragon, Castilië-La Mancha, Castilië -Leon, La Rioja, Murcia, Navarra en Baskenland). Almeria Unica Group zal integreren met Navarra AN. De samenvoeging zal resulteren in een bereik van een totale omzet van 919 miljoen euro (684 miljoen van AN en 235 miljoen van Unica Groep). Naast het netwerk van telers worden ook de installaties en het materieel samengevoegd tot één onderneming.

De transactie zal leiden tot de consolidatie van de AN Group als de tweede grootste coöperatie in Spanje in termen van omzet. Alleen Galician Coren is groter, maar Anecoop, Dcoop, Covap, Cobadu, Agropal, ACOR en Actel laat de exporteur achter zich op de lijstjes.

Almeria en Tudela: de twee hoofdkantoren
Na de fusie zal Unica Group alle groenten- en fruitexport uit Almeria op zich nemen. In Tudela zal de AN Group zowel de binnenlandse afzet van verse seizoensgebonden producten verzorgen, als de producten van de Unica Groep. "We willen onze positie in alle markten, nationaal en internationaal, evenals alle segmenten verbeteren (vers, conserven, verwerkt en diepvries) en daarbij de interne efficiëntie verhogen," stelde een woordvoerder.

Vóór de fusie met Unica sloot de AN Groep vorig seizoen af (vanaf 1 juli 2013 en 30 juni 2014) met een omzet van 684 miljoen euro waarvan 84 miljoen euro brutowinst en een nettowinst van 8,2 miljoen euro. De AN Group heeft momenteel 145 partnerschappen met agrarische coöperaties in Navarra, Aragón, Castilla-León, Castilla-La Mancha, La Rioja en Baskenland met in totaal 30.861 telers. 

De Unica Group verwacht een totale omzet van 215 miljoen euro. Unica heeft 1750 aangesloten telers en bezit 2.000 ha kassen en 700 ha vollegrond. Verder hebben ze ongeveer 2.800 werknemers in dienst.

Bron: agroinformacion.com
Publicatiedatum: