Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Letland: 70 procent groenten uit lokale teelt

Op dit moment bestaat meer dan 70% van alle verkochte groenten in Letland uit lokale groenten. Dit meldt de Letse Landbouworganisaties aan LETA(krant). De oogst is echter nog niet begonnen. De verklaring dat de grote winkelketens weigeren om lokale groenten te kopen en de voorkeur geven aan geïmporteerde producten is dus misleidend.Volgens de bestuursvoorzitter van Latvijas Darznieks (Letse Telers), Janis Berzins, hebben lokale telers een aantal problemen met de nieuwste regelgeving, waarbij de distributie van biologische producten wordt gestimuleerd. 

Deze problemen worden aangepakt in samenwerking met de voedsel- en veterinaire dienst en, indien nodig, met het ministerie van Landbouw."De verklaring kwam als een verrassing voor de telers. Het is misleidend voor de consument. De schappen in de winkels liggen vol met lokale groenten," zei Berzins.De voorzitter van de Boerenbond - Saeima, Juris Lazdiņš, zei in een interview met de Letse televisie dat de twee grootste supermarktketens in Letland, Rimi en Maxima, weigerden de lokale groenten te kopen omdat ze te duur zouden zijn.
Publicatiedatum: