Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hein Deprez: "Consument belangrijkste raakvlak achter mogelijke combinatie"

Univeg en Peatinvest worden waarschijnlijk divisies van Greenyard

Tholen - De mogelijke bedrijfscombinatie van Univeg, Greenyard Foods en Peatinvest zou een marktleider creĆ«ren met een omzet van bijna 4 miljard euro. Hoe de bedrijfscombinatie eruit zou kunnen gaan zien, wordt nog onderzocht. Hein Deprez: We bekijken momenteel of Univeg Group, Greenyard Foods en Peatinvest kunnen samenwerken. Aangezien we aan de start van het proces zijn, zijn er verschillende bedrijfscombinaties mogelijk. Combineren van deze drie bedrijven zou uniek zijn in de sector."

Jaarrond groenten en fruit
"Samen zullen Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest een unieke globale speler worden in groenten en fruit, die zowel vers, diepvries als groenten in blik zal kunnen aanbieden aan zijn klanten en de eindconsument. Hierdoor kunnen we de klanten jaarrond groenten en fruit aanbieden en dit in een klimaat waar veel aandacht besteed wordt aan gezondheid en gebruiksgemak."

Momenteel heeft de Board of Directors hun goedkeuring gegeven om te bekijken of een bedrijfscombinatie van de drie bedrijven mogelijkheden biedt. Nu moeten de respectievelijke waarden van de bedrijven en de gezamenlijke strategie worden uitgetekend. 

Greenyard op de beurs, twee divisies
Hein Deprez is referentie-aandeelhouder van de drie bedrijven. Het beursgenoteerde Greenyard Foods is actief in de markt van diepvriesgroenten en conserven, terwijl Univeg gespecialiseerd is in verse groenten en fruit. Peatinvest is actief in de tuinbouwsector, als leverancier van substraten voor de teelt van fruit en groenten. 

Het aandeel van Greenyard Foods stijgt. "Het is de bedoeling dat Greenyard Foods het 'vehicle' op de beurs zal blijven, met de twee andere bedrijven als divisies. De Deprez-holding is vandaag de referentie aandeelhouder in de drie bedrijven en zal het dus ook zijn in de combinatie." Of er een bepaald bedrijfsmodel in gedachten is, is nog niet duidelijk: "Die beslissingen zullen in het strategisch plan worden uitgewerkt. We weten reeds dat er bepaalde synergieƫn wel en niet zullen zijn."

De consument is het raakvlak
Waar andere bedrijven juist kiezen om diverse bedrijfstakken te scheiden, gaat Deprez voor het tegenovergestelde. Volgens hem hebben de drie ondernemingen juist grote raakvlakken, zowel op het gebied van supply chain als op commercieel vlak. "Het belangrijkste raakvlak en het idee achter de mogelijke combinatie is echter de consument. Deze neemt elke dag beslissingen over de vorm in welke hij groenten en fruit koopt en consumeert. Een meer holistische aanpak kan de consumptie aanwakkeren. Het is nutteloos om vers, diepvries en blik te laten strijden. Er bestaat geen twijfel dat een hogere consumptie van groenten en fruit goed is voor de mens en de natuur."