Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische 'superappel' laat op zich wachten

Hoewel er nieuwe rassen van GMO Appelen op weg zijn naar de Verenigde Staten, is er volgens John Dollisson, CEO van Apple and Pear Australia Limited, geen kans op een Australische 'super appel' in de nabije toekomst.

"Een groot aantal onderzoeken naar de voordelen voor de gezondheid van deze appelen en peren moet helpen om de consumptie te vergroten," vertelde Dollisson aan Freshplaza. Het Australische fruit staat bekend om zijn 'schone en groene' teelt en een hoge mate van kwaliteit en veiligheid in een toeleverings- en distributieketen.



Genetisch gemodificeerde producten zijn een 'spannende technologie', aldus Dollisson, maar niet noodzakelijk in Australiƫ door de succesvolle kweekprogramma's, die resulteren in gezonde appelen en peren. Een gegeven voorbeeld van een niet-GMO appel die niet bruin wordt, is de Greenstar en is beschikbaar in Australische supermarkten.

Het vooruitzicht van een grotere gewasopbrengst is geen significante reden om zich te wenden tot de GMO-technologie. Australische gewassen kunnen waarschijnlijk de productie verhogen als telers op een andere wijze hun boomgaarden managen. De verwachte opbrengst ligt dan 4 ton per hectare hoger in 2015. Dus van 29 ton in 2014 naar 33 ton per hectare in 2015.

"Kwaliteitskenmerken omvatten versheid, smaak en knapperigheid, maar in toenemende mate willen consumenten weten dat hun voeding is geteeld en geproduceerd in een veilige omgeving."

Als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe peren zijn er twee nieuwe perenrassen op weg naar de Australische supermarktschappen. In feite, de Europese stijl ANP-0131, zoals de Deliza (een kruising tussen Corella- en Corniceperen) en ANP-0118, genaamd de Lanya.


Voor meer informatie:
John Dollisson
Apples and Pears Australia Limited
Phone: +61393293511
Website: www.apal.org.au 

Publicatiedatum: