Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LubApple

Polen: appelproducenten gaan samen 100.000 ton afzetten

Op het Vijfde Nationale Forum voor Groenten en Fruit Producenten in Warschau zijn een aantal belangrijke samenwerkingsinitiatieven voor de sector besproken. Een van deze is het LubApple initiatief dat zes appelproducenten uit de Lublin regio samenbrengt: ZPO Stryjno-Sad, Lubsad, Witabo, FruVitaLand en SADPOL ZPO. De bedrijven zullen samenwerken op beurzen, gezamenlijk contracten afsluiten en eenzelfde prijsbeleid aanhouden. In totaal kan de groep tot 100.000 ton appelen verkopen. Het grootste samenwerkingsverband van appeltelers dat momenteel al bestaat, Stryjno-Sad, kan in totaal 20.000 ton verkopen.

"We moeten consolideren want het wordt steeds lastiger zelfstandig te ondernemen op de markt. We willen ook verdere prijsconcurrentie op de appelmarkt tegengaan. Met deze coöperatie zijn we een van de grootste handelaren in Europa geworden", zegt Zbigniew Holyk, de president van Stryjno-Sad.

Een ander nieuw initiatief in Polen is de overkoepelende organisatie Appolonia, die 19 bedrijven uit vier provincies samenbrengt. Appolonia wil de communicatie tussen haar leden verbeteren en assisteren met de administratie. Haar leden willen samenwerken op gebieden als productie, bewerking en verpakking.
De Roja Group, onder leiding van Roman Jagielińskim, heeft 18 partijen samengebracht om een NFC fabriek te bouwen voor de verwerking van appelen en de productie van sap.

Publicatiedatum: