Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Coert de Winter: "Alles valt of staat met goede verladers"

Cuddy Import & Export: éénmanszaak in bananen- en ananasimport

Tholen - Ruim negen jaar geleden startte Coert de Winter naast zijn sanitairgroothandel met het fruitimportbedrijf Cuddy Import & Export. Hij heeft zich gespecialiseerd in bananen- en ananasimport en ontvangt daarnaast ook meloenen, druiven en citrus. De afzet vindt voornamelijk plaats naar Nederlandse AGF-handelaren.


Coert op bezoek bij bananenleveranciers in Costa Rica

"Ik houd kantoor aan huis en importeer zo'n twee containers per week. Deze worden gelost bij R&M Forwarding in Schiedam en Dokus de Klerk in Barendrecht", vertelt Coert. Cuddy importeert de meeste bananen uit Ecuador, gevolgd door Colombia, terwijl Costa Rica het belangrijkste herkomstland is van de ananas. "Momenteel schieten de ananasprijzen omhoog vanwege het slechte weer in Costa Rica. De bananenprijzen fluctueren sterk op jaarbasis en daarom moet je het resultaat voor de langere termijn zien. Alles valt of staat met goede verladers. Als je over volumes beschikt, kun je ook programma's maken."

Volgens Coert is er zeker ruimte in de fruitimport voor 'éénpittertjes'. "Ik probeer op elke container wat te verdienen. Daarbij word ik door de bekende multinationals ingeschakeld als ze bijvoorbeeld ananas hebben, die niet voor de retail geschikt is. Deze laat ik voor ze ompakken en ik zoek er ook weer afzet voor. Ik blijf weg van contracten met grote retailers, waarbij je aan bijna onmogelijke leveringsverplichtingen moet voldoen, maar er blijft daarnaast nog een grote markt over. Daar kun je een goede boterham mee verdienen. Wel heb ik er moeite mee dat ik zelf moet opdraaien voor de kosten als ik een container van bijvoorbeeld een nieuwe verlader wil laten scannen op drugsgebruik. Dan ben je 540 euro kwijt. Daar zou de overheid echt wat aan moeten doen."

Voor meer informatie:
Cuddy Import & Export
Drionpad 16
3053 TT Rotterdam
Tel: 010-2363980
info@cuddy.nl
www.cuddy.nl