Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland: goede start nieuw perenseizoen

In de komende tien dagen zullen de eerste Honey Belle peren uit Nieuw-Zeeland worden verkocht in winkels in Canada, Hong Kong, Taiwan, Singapore en China. "We zijn net begonnen met vliegtuigverzendingen naar Singapore", zegt Andrew Common, de marketing manager van Kiwi Crunch, een exportbedrijf uit Hawkes Bay.

De vraag naar peren uit Nieuw-Zeeland is sterk dit jaar en de prijzen zijn goed. "De prijzen liggen rond het niveau van 2014, wat een zeer goed jaar was. De vraag en de prijs worden opgedreven door een tekort aan peren in de Verenigde Staten".

De oogstvolumes zijn hetzelfde als in 2014, maar dit seizoen zijn de peren van betere kwaliteit en ook groter. "We hebben droog en warm weer gehad met koude nachten, perfect voor peren".

Andere peerrassen die uit Nieuw-Zeeland komen zijn Bosc, Comisce, Velvetine en Taylor's Gold. De export zal ongeveer nog drie weken duren.

Voor meer informatie:
Andrew Common
Kiwi Crunch
Phone: +6421723773



Publicatiedatum: