Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vooruitzichten Siciliaanse aardappelen na rampjaar 2014

Na een lange periode van droogte is er in Sicilië nu sprake van overvloedige regenval. De aardappelopbrengsten zijn goed, al zullen die niet de recordoogst van vorig jaar halen, zo verwacht Roberto Chiesa, sales manager van Romagnoli F.lli.



De oogst in Sicilië zal medio maart van start gaan en de aardappelen zullen een week later in de schappen liggen. Het verminderde aanbod vanuit Noord-Afrika en Israël zal waarschijnlijk ervoor zorgen dat alle ogen op de Siciliaanse aardappelen zijn gericht.



"Op dit moment is Egypte niet erg actief op de Europese markt. Tunesië wel, maar de kwaliteit van die rassen kan niet tippen aan de Italiaanse normen", zegt de sales manager. "Israël stuurt de maten onder de 45 en boven de 65 mm naar het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa en de rest belandt op de Europese markt."



Roberto benadrukt dat na het jaar 2014, waarin niemand in staat was om winst te maken, de hele keten moet begrijpen hoe belangrijk het is om de Italiaanse nieuwe aardappelen te promoten. "Ze werden altijd gewaardeerd in alle nationale en Europese markten, maar het aandeel is gedaald als gevolg van de import van bedrijven, die weinig hebben met de authentieke Italiaanse productie."

Voor meer informatie:
Romagnoli F.lli spa
Roberto Chiesa
Via Quarto di Sopra 1/7
40127 Bologna
Tel.: (+39) 051 6069616
Fax: (+39) 051 6069608
Email: roberto.chiesa@evita.eu
Web: www.romagnolipatate.it
Publicatiedatum: