Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verpakkingsmachines en drooglijn van Skillpack bij ‘s werelds beste tomatenteler

Tholen - Skillpack BV vertegenwoordigt al sinds 2001 het merk PFM, een toonaangevende grote producent van verpakkingsmachines. De plaatsing van de eerste verpakkingsmachine "PFM Hurricane" vond in 2007 plaats bij Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Tijdens de Fruit Logistica dit jaar werd de teler gekozen tot beste tomatenteler ter wereld. Het bedrijf bestaat uit 14,5 hectare tomaten, waar zowel losse ronde tomaten, als cocktail-, tros- en pruimtomaten worden geteeld en verpakt voor supermarkten, groothandelaren en foodservice bedrijven.
 
De eerste machine van Skillpack bij Duijvestijn Tomaten werd opgevolgd door een PFM Falcon in 2009 en in 2011. In 2013 is er eveneens een compleet nieuwe innovatie geïnstalleerd: een tomatendrooglijn. "We zijn er trots op leverancier te zijn van de winnaar van de Tomato Inspiration Award. Met de fabrikant en onze klanten ontwikkelen en werken we continu aan nieuwe verpakkingsoplossingen", vertelt Arjan Morêe van Skillpack BV.


 
Zo is de machineleverancier trots op het leveren van verpakte tomaten zonder schaaltje. "Zoals elke innovatie, is ook de ontwikkeling van verpakte tomaten zonder schaal niet eenvoudig geweest. Dit zeker omdat het hier gaat om een natuurproduct. Het unieke aan het op deze manier verpakken is dat het hierbij gaat om zes tomaten zonder schaaltje in folie verpakt. Door middel van deze methode, zonder schaal, wordt nu een duurzaam product verpakt met een sterke reductie van afvalstoffen", verklaart Arjan.
 
In 2013 is er eveneens een compleet nieuwe innovatie geïnstalleerd: een tomatendrooglijn. "Duijvestijn verwerkt haar eigen geteelde tomaten tot verse ovengedroogde tomaten en tomenades onder de merknaam Frezta. Op basis van eeuwenoud heet water uit de diepe aarde worden de tomaten langzaam gedroogd. Deze unieke bereidingswijze geeft een zachte, écht smaakvolle tomatensmaak. Hierdoor kunnen op een duurzame, milieuvriendelijke manier eveneens de gedroogde versie van tomaten geleverd worden aan de retailers. Hieruit blijkt dat we samen met onze klanten het milieu serieus nemen", besluit Arjan.
 
Voor meer informatie:
Arjan Morêe
Skillpack BV
Ohmweg 39
2952 BD, Alblasserdam
T: +31(0)78-6933900
F: +31(0)78-6916486
info@skillpack.nl
www.skillpack.nl