Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eduardo Costa, manager van IMG:

"We verwachten steenfruitseizoen met grote volumes en goede kwaliteit"

Hoewel het Spaanse kersen- en steenfruitseizoen nog weken op zich laat wachten en ondanks het feit dat onvoorziene weersomstandigheden nog van invloed kunnen zijn op de huidige vooruitzichten, wijzen de ramingen op een seizoen met grote volumes en een goede kwaliteit.

"Het steenfruitseizoen van 2015 gaat binnenkort van start. We leggen momenteel de laatste hand aan onze programma's, vooral bij high-demand-producten, zoals abrikozen en platte perziken," zegt Eduardo Costa, van IMG. "Gezien de neerslag en de uren van lage temperaturen wordt de omvang van de productie opmerkelijk. Als producenten een goede pre-oogst hebben, dan zijn de voorwaarden voor fruit met een hoge kwaliteit en hoge volumes gunstig. Toch moeten we voorzichtig zijn, want hagelbuien of nachtelijke vorst kunnen de vooruitzichten doen veranderen," voegt Costa eraan toe.

Het seizoen van IMG zal eind april starten met abrikozen, kersen en platte perziken uit Badajoz en Murcia, perziken en nectarines uit Lleida en nectarines van Aragon tot eind oktober, die voornamelijk zijn bedoeld voor de export. Het resultaat van het seizoen zal ook grotendeels afhangen van de vraag of de Russische boycot eindigt in juli.

"De boycot markeerde de loop van het vorige seizoen. De exporteurs werden aangemoedigd om alternatieve markten te zoeken. We hebben de markten geopend in zowel Europa als Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Daarbij zijn we ook bezig met de voorbereidingen voor de start van het overzeese steenfruitseizoen in Braziliƫ, Canada en de Verenigde Staten. Ons doel en IMG's filosofie is om rechtstreeks te werken met retailers," aldus Costa.

Het bedrijf verkoopt de producten onder de naam van hun producenten en merken van klanten en is GlobalGAP, IFS en BRC gecertificeerd. IMG werkt ook met IFCO- en CHEP-verpakkingen, die een directe verbinding legt met supermarktketens. "IMG heeft 2014 afgesloten met fantastische resultaten in de verkoop, wat ons heeft aangemoedigd om meer ambitieuze doelen te stellen voor 2015. IMG kan elke Europese retailer helpen om hun steenfruitprogramma betrouwbaar te plannen en te zorgen voor een stabiel aanbod van begin tot eind," bevestigt Costa.

Contact:
Eduardo Costa
International Med Growers
T: +34 627958600
imgrowers@gmail.com
www.imgrowers.com
 
Publicatiedatum: