Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Valckenier:

"Mooie prijzen voor Spaanse aardbeien deze winter"

Tholen - In de fruithandel is het momenteel rustig. Volgens Frank Valckenier van het Belgische Valckenier BVBA hebben ze tot half december goed gewerkt, maar zakte de handel na nieuwjaar volledig in. "Momenteel is het heel wisselend, de ene dag is goed en sommige dagen heb je niets." Hij geeft aan dat de rustige tijd normaal is deze periode. "Het wachten is nu op het binnenlandse kleinfruit. Na Pasen hopen we dat het weer terug een beetje herpakt."

Mooie prijzen voor Spaanse
Valckenier biedt momenteel Spaanse en Nederlandse aardbeien. "Voor Spaanse hebben we deze winter mooie prijzen ontvangen, ze zijn vrij duur geweest. Het was in Spanje dan ook voor een langere periode koud en daardoor was de aanvoer kleiner. Tot 14 dagen geleden zaten we nog rond de drie euro voor 500 gram. Vandaag zitten we op 2,25. Dat is ook nog een prima prijs." Frank geeft aan dat ze bij Spaanse bewust kiezen voor topkwaliteit. "Wij werken alleen met de betere merken, want daar vraagt ons cliƫnteel om. We hebben wel eens andere merken geprobeerd, maar uiteindelijk verlies je daar alleen maar mee."



Nederlandse even in een dip

Hij verwacht dat als de aanvoer van Nederlandse en Belgische volumes zal gaan stijgen, de Spaanse prijzen gaan dalen. "We hebben nu nog maar een kleine aanvoer uit Nederland, maar het is opvallend dat de markt vorige week in een dip zat. "Toen waren de Nederlandse nog tamelijk goedkoop voor de tijd van het jaar, zo'n drie euro per halve kilo. Nu is er weer een stijgende lijn in te zien. Vandaag is er ongeveer een euro bij en dat is een schappelijke prijs."

Valckenier zal over een maand meer volumes uit Nederland en Belgiƫ hebben. "Het duurt nu nog een viertal weken en bij Pasen verwachten we een mooie aanvoer te hebben uit de verwarmde serres. Momenteel bieden we een beetje Nederlandse Sonata en Clery. Ze zien er prachtig uit, maar voor de beste smaak heb je toch zon nodig."

Voor meer informatie:
Valckenier BVBA
Frank Valckenier
Kerkhofstraat 10
1760. Roosdaal-Pamel
Tel: +32 475-682125

Magazijn Mabru
Quai des Usines 22-23 Halle E
Tel: +32- (0)2 241 50 54
www.mabru.be