Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomato Jouno focust op exclusieve tomaten

Vanwege de veranderende behoeften van de consument teelt Tomate Jouno, een Franse kastomatenteler, alleen nog cherry- en cocktailtomaten. De verandering valt samen met de introductie van de verkoop van nieuwe cocktailtomatenrassen.



"Het is een nieuwe uitdaging om ons alleen te specialiseren in kleine tomaten," zegt Christian Jouno. "Maar we doen dit omdat steeds meer consumenten vragen naar cherrytomaatjes." De hoeveelheid geteelde producten zal stijgen, maar als je kijkt naar het gewicht zal de productie afnemen tot 4000 ton per jaar. Hiervan zal 80 procent bestaan uit cherrytomaatjes en 20 procent uit cocktailtomaten. De verandering zal ook zorgen voor een nauwer contact met Franse consumenten, omdat 90 procent van hun product nu in eigen land zal worden verkocht.
Hoewel de verandering hun productaanbod versimpelt, diversifieert Tomate Jouno in het aanbod van kleine tomaten. Er zijn namelijk veel verschillende rassen.

Nieuwe rassen
"Kleine tomaten betekenen niet alleen rood en geel," zei Jouno. "We zullen vele vormen en vele kleuren produceren – de enige eis is dat elk ras lekker moet zijn. Elk ras moet de best mogelijke kwaliteit aan de consument bieden. "Een van de nieuwe soorten is de Black Baby-tomaat. Dat is een trostomaat met een zwarte tint. Een andere cherrytomaat met een zwarte tint is de Black Love. Deze tomaat heeft een unieke balans tussen suiker en zuur, wat zorgt voor een nieuwe smaaksensatie.

"De Black Baby is lekker, maar het is een zeer fragiel ras," merkte Jouno op. "We moeten er voorzichtig mee omgaan bij het plukken en verpakken. Dit is moeilijk werk dat veel tijd kost, maar we willen ons profileren als specialisten." Premiumkwaliteit zorgt voor een premiumprijs. En daarvan hoopt Jouno te kunnen profiteren in Frankrijk. 

"De uitdaging is om iets moeilijks te telen", zei Jouno. "Als iedereen het kan, dan is er meer concurrentie. Maar we zijn specialisten, dus hebben we een moeilijkere aanpak." Tomate Jouno biedt hun premiumtomaten aan in bakjes voor de supermarkten en in losse verpakkingen voor speciale bestellingen. Ze bieden ook een select aantal tweederangs tomaten aan tegen lagere prijzen.

Voor meer informatie:
Sylvie Hochart
SARL TOMWEST
Tel: +33 2 99 13 10 12
christophe@tomwest.fr
www.tomatejouno.com

Publicatiedatum: