Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lokale citrustelers willen niet verkopen aan Wal-Mart

De gemeente Oxkutzcab, een van de grootste citrusproducerende regio's in Mexico, verkoopt haar producten aan de hoogste bieder. Door de hoge prijsfluctuaties zou Wal-Mart kunnen stoppen met het kopen van citrus uit de regio. Wal-mart had een afspraak met de producenten dat ze de citrus konden kopen voor €3,30 per doos, maar andere buitenlandse kopers bieden €4,80 per doos. Toch hebben een deel van de verkopers afgesproken ook aan Wal-Mart te zullen verkopen.

Santos Norberto's Baas Tec geeft toe dat er een afspraak was met Wal-Mart om 18 ton citroenen aan de supermarktketen te verkopen. "Maar deze transacties zullen niet meer mogelijk zijn door de prijsfluctuaties in de regio. Vorig week is de prijs gedaald naar €1,80 per doos. Eerder wilde Wal-Mart ons nog €3,30 per doos betalen maar nu maar €2,70". Doordat er geen overeenkomst kon worden gevonden over de nieuwe prijs is de deal niet doorgegaan. Telers zijn op hoogte van overproductie in de regio en verwachten dat de prijs niet zo hoog zal liggen als afgelopen jaar.

Publicatiedatum: