Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte: Belco begint export ijsbergsla

Belco, een Egyptische exporteur van groenten en fruit, begint weer met de export van ijsbergsla. Rusland is op het moment Belco's grootste markt, maar het bedrijf wil in de komende jaren uitbreiden naar Europa.

"We hebben in een vacuüm koelsysteem geïnvesteerd waarmee bladgroenten beter kunnen worden geëxporteerd", zegt Amr El Beltagy, product manager. "De meeste internationale klanten vragen om het gebruik van zo'n koelsysteem omdat het de houdbaarheidsdatum van de bladgroenten verlengt". De investering was prijzig maar nu kan Belco ijsbergsla in grote hoeveelheden exporteren.




"We hebben een groot areaal met ijsbergsla beplant. Het seizoen loopt van december tot aan maart. We willen drie containers per week verschepen en tot nu toe is dat goed gelukt", zegt El Beltagy. "In totaal willen we dit seizoen zestig containers exporteren". Een van de grootste klanten van het bedrijf is een Russisch bedrijf dat de salade bewerkt. Buiten Rusland wil Belco ook klanten in andere landen vinden.



"Onze export naar de Russische markt is een commercieel experiment. Als Rusland succesvol is, dan zullen in de komende jaren andere landen volgen".

Voor meer informatie:

Amr EL Beltagy
t: +20 (0)2 2735 7213 / 4
m: +2 01001933066
f: +20 (0)2 2737 0037
amr.elbeltagy@belco.com
www.belco.com

Author: Yzza Ibrahim
Publicatiedatum: