Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Honduras: Sinaasappelexport blijft stijgen

Honduras lijkt steeds meer Midden-Amerika's grootste citrusproducent en -exporteur te worden. Honduras' sinaasappelen, grapefruit en citroenen worden geconsumeerd in Guatemala, El Salvador en Nicaragua.

Ongeveer 600 vrachtwagenladingen sinaasappelen uit Aguán en Sonaguera, in het departement van Colón, en een aantal gemeenten in het departement Cortés, worden elke maand geëxporteerd naar buurlanden. De adjunct-technisch directeur van de National Agricultural Health Service (SENASA), Edgar Santamaría, stelde dat Hondurese citrus zeer wordt gewaardeerd in de regio. De Hondurese sinaasappelen zijn van uitstekende kwaliteit en leveren goede resultaten op voor de producenten in het noorden van het land.

Santamaria stelde dat, in aanvulling op verse sinaasappelen, het land ook het concentraat aan diverse landen en een aantal eilanden in het Caribisch gebied exporteert. Dit wordt geproduceerd in de Cofrutco Plant, dat wordt ondersteund door het ministerie van de landbouw en veeteelt (SAG). Santamaria zei dat ondanks de fytosanitaire problemen in de wereld, de citrusproductie en -export nog steeds grote kansen biedt voor Hondurese producenten.

"Het is belangrijk om de planting en de export van citrus te blijven bevorderen. Onze rol als SAG is om de producenten te helpen bij het openen van nieuwe markten en in het overwinnen van fytosanitaire barrières, aldus Santamaria.

Naast de sinaasappelexport binnen de regio bestaat er momenteel ook de mogelijkheid om citroenen te exporteren naar de Amerikaanse markt. Producenten moeten echter eerst voldoen aan bepaalde fytosanitaire normen. Santamaria: "Citroenproducenten en -exporteurs die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse markt moeten contact opnemen SENASA, die hen zal voorzien van de nodige advies om toegang te krijgen tot deze nieuwe markt."

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018