Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Honduras: Sinaasappelexport blijft stijgen

Honduras lijkt steeds meer Midden-Amerika's grootste citrusproducent en -exporteur te worden. Honduras' sinaasappelen, grapefruit en citroenen worden geconsumeerd in Guatemala, El Salvador en Nicaragua.

Ongeveer 600 vrachtwagenladingen sinaasappelen uit Aguán en Sonaguera, in het departement van Colón, en een aantal gemeenten in het departement Cortés, worden elke maand geëxporteerd naar buurlanden. De adjunct-technisch directeur van de National Agricultural Health Service (SENASA), Edgar Santamaría, stelde dat Hondurese citrus zeer wordt gewaardeerd in de regio. De Hondurese sinaasappelen zijn van uitstekende kwaliteit en leveren goede resultaten op voor de producenten in het noorden van het land.

Santamaria stelde dat, in aanvulling op verse sinaasappelen, het land ook het concentraat aan diverse landen en een aantal eilanden in het Caribisch gebied exporteert. Dit wordt geproduceerd in de Cofrutco Plant, dat wordt ondersteund door het ministerie van de landbouw en veeteelt (SAG). Santamaria zei dat ondanks de fytosanitaire problemen in de wereld, de citrusproductie en -export nog steeds grote kansen biedt voor Hondurese producenten.

"Het is belangrijk om de planting en de export van citrus te blijven bevorderen. Onze rol als SAG is om de producenten te helpen bij het openen van nieuwe markten en in het overwinnen van fytosanitaire barrières, aldus Santamaria.

Naast de sinaasappelexport binnen de regio bestaat er momenteel ook de mogelijkheid om citroenen te exporteren naar de Amerikaanse markt. Producenten moeten echter eerst voldoen aan bepaalde fytosanitaire normen. Santamaria: "Citroenproducenten en -exporteurs die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse markt moeten contact opnemen SENASA, die hen zal voorzien van de nodige advies om toegang te krijgen tot deze nieuwe markt."
Publicatiedatum: