Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Honduras: Sinaasappelexport blijft stijgen

Honduras lijkt steeds meer Midden-Amerika's grootste citrusproducent en -exporteur te worden. Honduras' sinaasappelen, grapefruit en citroenen worden geconsumeerd in Guatemala, El Salvador en Nicaragua.

Ongeveer 600 vrachtwagenladingen sinaasappelen uit AguŠn en Sonaguera, in het departement van Colůn, en een aantal gemeenten in het departement Cortťs, worden elke maand geŽxporteerd naar buurlanden. De adjunct-technisch directeur van de National Agricultural Health Service (SENASA), Edgar SantamarŪa, stelde dat Hondurese citrus zeer wordt gewaardeerd in de regio. De Hondurese sinaasappelen zijn van uitstekende kwaliteit en leveren goede resultaten op voor de producenten in het noorden van het land.

Santamaria stelde dat, in aanvulling op verse sinaasappelen, het land ook het concentraat aan diverse landen en een aantal eilanden in het Caribisch gebied exporteert. Dit wordt geproduceerd in de Cofrutco Plant, dat wordt ondersteund door het ministerie van de landbouw en veeteelt (SAG). Santamaria zei dat ondanks de fytosanitaire problemen in de wereld, de citrusproductie en -export nog steeds grote kansen biedt voor Hondurese producenten.

"Het is belangrijk om de planting en de export van citrus te blijven bevorderen. Onze rol als SAG is om de producenten te helpen bij het openen van nieuwe markten en in het overwinnen van fytosanitaire barriŤres, aldus Santamaria.

Naast de sinaasappelexport binnen de regio bestaat er momenteel ook de mogelijkheid om citroenen te exporteren naar de Amerikaanse markt. Producenten moeten echter eerst voldoen aan bepaalde fytosanitaire normen. Santamaria: "Citroenproducenten en -exporteurs die geÔnteresseerd zijn in de Amerikaanse markt moeten contact opnemen SENASA, die hen zal voorzien van de nodige advies om toegang te krijgen tot deze nieuwe markt."

Publicatiedatum: 5-3-2015

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: