Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Onregelmatig bloemkoolseizoen

Tot vorige week waren de bloemkoolprijzen hoog op de Europese markten. De oorzaak lag in de lage temperaturen en ongunstige weersomstandigheden waardoor er een tekort aan productiecapaciteit in de belangrijkste producerende landen ontstond. De consumentenprijzen lagen op de Duitse markt boven de 2,16 euro per kilo.

De situatie is momenteel volledig omgekeerd door de stijgende temperaturen. Dit wordt bevestigd door telers in Murcia, waar de veilingprijzen dalen. De goede volumes uit Italiƫ en het Franse Bretagne hebben de markt bereikt en drijven de prijzen beneden het gewenste niveau.

Het weer zal een belangrijke factor zijn in de komende weken. "De dagen zullen langer worden, maar als de temperaturen lager zijn, zoals nu het geval is, kan de cyclus weer vertragen waardoor oogstvolumes worden teruggebracht worden tot een normaal niveau. Het is nog steeds een zeer onregelmatig seizoen", legt een bloemkoolproducent uit aan FreshPlaza.
Publicatiedatum: