Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder risico op nierstenen door groenten en fruit

Vrouwen in de postmenopauze hebben een lager risico op nierstenen als ze veel vezels, groenten en fruit eten. Dat blijkt uit een onderzoek in het Journal of Urology.

De onderzoekers bestudeerden gegevens van ruim 80.000 vrouwen in de postmenopauze. Bijna 3.000 vrouwen (3,5%) kregen in de loop van de studie een niersteen. Bij vrouwen die niet eerder een niersteen hadden gehad, verminderde het risico op een niersteen met het eten van meer vezels met 6%-26%. Door het eten van meer fruit verminderde dit risico met 12%-25% en meer groenten 9%-22%.


bron: gezondheid.be
Publicatiedatum: