Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel meer fruit uit kassen Overbetuwe in 2014

Er is in 2014 veel meer fruit uit Overbetuwse kassen gekomen dan in 2013. In Lingewaard kwam er een flink aantal hectare groenteteelt in de akkerbouw bij.

Jaarcijfers

Dit blijkt uit de jaarcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over land- en tuinbouw en veeteelt. Daarvoor is per gemeente geteld hoe landbouwgrond wordt gebruikt en hoeveel dieren er in de agrarische sector zijn.

Daling

Het totaal aantal agrarisch gebruikte hectare – van veeteelt tot akkerbouw, van kas tot boomgaard – liep in de Betuwe iets terug. Net als in de jaren ervoor. In Overbetuwe daalde het van 6.887 naar 6.807 hectare, in Lingewaard liep dat terug van 3.008 naar 2.935 hectare en in Neder-Betuwe van 3.815 naar 3.720.

Toename 50 procent

In 2013 daalde het aandeel fruit uit kassen stevig, maar in 2014 steeg dat weer flink op Overbetuws grondgebied: van 26.300 naar 39.200 vierkante meter: een toename van 50 procent. In Lingewaard hield 'fruit onder glas' de dalende tendens: van 11.900 naar 7.600 vierkante meter.


bron: De Gelderlander
Publicatiedatum: