Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica: overaanbod ananas in juli verwacht

"Het is echt koud geweest! Ananas groeit optimaal bij warm weer, maar met de onevenwichtigheid, veroorzaakt door de opwarming van de aarde, zijn de temperaturen verbazingwekkend genoeg rond de 19 ° C gebleven," stelt Joselyn Villalobos Salas, van de producent VISA Fruits and Tubers uit Costa Rica.


Joselyn Villalobos Salas, VISA Fruits and Tubers, Costa Rica.

VISA heeft meer dan 700 hectare voor de ananasproductie. Zware regenval heeft volgens Villalobos Salas het oogstproces vertraagd, omdat de wegen die leiden naar de plantages modderig zijn; het transport is moeilijk. Ook heeft het fruit meer tijd nodig om zoetheid te bereiken.


Joselyn's ananassen, VISA's zoete premievariatie

"De ananas kan niet worden geëxporteerd naar landen zoals Rusland waar men de voorkeur heeft voor groene ananassen, of worden gebruikt voor de productie van sap. De vruchten kunnen ook niet worden geëxporteerd naar de Europese markt, die zeer veeleisend is als het gaat om Brix. We zullen onze goede reputatie als exporteurs niet op het spel zetten", bevestigt Villalobos Salas.


VISA-gelabelde ananassen

Als gevolg van de huidige situatie hebben is de export naar Europa in de afgelopen weken verminderd met 20%. Dit geldt in principe voor alle producenten in het land, die heeft geresulteerd in een ananastekort op de Europese markt en een aanzienlijke stijging van de prijzen.

"Slecht weer is ook de oorzaak voor het planten van het gewas. De productie is tussen de twee en vier maanden eerder begonnen," stelt Villalobos Salas, die een overaanbod in juli voorspelt.

Meer informatie:
Joselyn Villalobos Salas
VISA
Tel.: 2473-3112 ext. 115
jvillalobos@visasa.com
www.visasa.com

Publicatiedatum: