Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Karsten Group wint beste internationale leverancier Bama-Gruppen AS verkiezing

Bama-Gruppen AS is de grootste importeur en distributeur van verse groenten en fruit in Noorwegen. Sinds enkele jaren organiseert de importeur een evenement waarin de beste internationale leverancier van het jaar worden beloond. Zo werd de Canarische coöperatie COAGRISAN geselecteerd uit honderden wereldwijde leveranciers als één van de drie finalisten, naast de Karsten Group, uit Zuid-Afrika, en de Alara Agri Business uit Turkije.

De ceremonie waar de winnaar werd aangekondigd werd gehouden in Berlijn. Het diner, georganiseerd door het bedrijf, telde tweehonderd mensen, onder wie de hoofden van de belangrijkste leveranciers van de groep.



De voorzitter van COAGRISAN, Juan José González del Pino en zijn CEO, Jacinto Godoy González, werden begeleid door het hoofd van Fortuna Frutos Continental, Gert-Jan Slobbe.
Ook was de wethouder van Landbouw, Veehouderij en Visserij, Juan Ramón Hernández, aanwezig en de plaatsvervangend wethouder van Landbouw, Alonso Arroyo, van de Canarische Eilanden.

De 'Leverancier van het Jaar'-Award werd toegekend aan het bedrijf dat excelleert op vijf belangrijke gebieden: productkwaliteit, marktgerichtheid en ontwikkeling, ethische- en milieupraktijken en de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening.

Tijdens de ceremonie werd er middels een video aandacht gevraagd voor de belangrijkste kwaliteiten van elk van de drie finalisten: de Karsten Group in de productie van de druiven, het bedrijf Alara Agri Business in de productie van kersen en COAGRISAN bij de productie van Canarische tomaten.

De cijfers zijn overweldigend. Alara is 's werelds grootste exporteur van vijgen en een van de grootste exporteurs van kersen in Europa. Het heeft 220 hectare voor de teelt van kersen; meer dan 2.000 producenten en ongeveer duizend werknemers in de keten.

De Karsten Groep is één van de grootste in Zuid-Afrika, besteedt ongeveer 685 hectare voor de teelt van druiven, waar duizenden werknemers werken en tientallen sociale projecten in verband met onderwijs en voeding worden ontwikkeld.

COAGRISAN heeft 139 hectare aan high-tech bedrijven die AENOR, Global GAP, BRC en Contrata certificeringen dragen. Ze hebben een geïntegreerde productie, een groeiende 'Zero Waste' areaal en een productie die 20 kg / m2 overschrijdt wat leidt tot het verkrijgen van 24 miljoen kilo per seizoen.

Ten slotte is de tijd gekomen voor de CEO van BAMA Gruppen AS, Øyvind Brisa, om Karsten Group aan te kondigen als de winnaar van 'Leverancier van het jaar'-Award 2014.



Publicatiedatum: