Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
61% minder appelen en 30% minder peren in eerste acht weken

Argentinië: Trage start appel- en perenexport

De Argentijnse appel- en perenoogst is dit jaar door verschillende factoren beïnvloed, hierdoor is er minder geëxporteerd. Slecht weer, hagel en regen hebben een deel van de oogst in Rio Negro en Neuquen, de gebieden waar de meeste appelen en peren vandaan komen, ontregelt. Daarbij waren er stakingen onder fruitverpakkers waardoor de verwerking en verpakking van het fruit trager was dan normaal.



Volgens Miguel Angel Giacinti van Gabinete MAG is de belangrijkste reden waarom de export traag op gang komt de hoge kosten van de dollar: "door de inflatie en de devaluatie van de Argentijnse peso tegenover de Amerikaanse dollar is de logistiek en het verpakken erg kostbaar geworden. Hierdoor kan alleen de beste kwaliteit fruit worden geëxporteerd".

In de eerste acht weken van het jaar zijn er 61% minder appelen en 30% minder peren geëxporteerd in vergelijking met een jaar eerder.

Publicatiedatum: