Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeewier, het volgende superfood?

Arava verbouwt Seakura's Seaweed zeewier, waarvan wordt verwacht dat het een nieuwe 'superfood' zal worden. "Zeewier is een van de meest schone, voedzame groenten ter wereld", zegt Omer Kamp van Israëlische Arava. "Succes ligt in de mogelijkheid om een innovatieve productielijn te combineren met de goede eigenschappen van dit gewas om zo de klant een topproduct aan te kunnen bieden".




Arava Export Growers richt zich op het telen van seakura zeewier. Het bedrijf verbouwt het wier op het land in baden op 50 meter van de zee en gebruikt hiervoor gereinigd water uit de Middellandse Zee. Het zeewier is hierdoor 100% biologisch en volledig schoon. Zeewier heeft de bijzonder eigenschap om alle stoffen, mineralen en vitaminen om zich heen te absorberen. Maar als de plant in de buurt van een vervuilde kustlijn groeit, dan zal het ook slechte stoffen zoals petroleum, lood en kwik in zich opnemen.

Arava probeert dit te voorkomen door het zeewater dat wordt gebruikt in de baden diep uit de zee omhoog te pompen, waarna het water wordt gezuiverd. Het water dat omhoog wordt gepompt, bevat minder schadelijke stoffen dan oppervlaktewater of water dicht bij de kust. Door deze techniek is het zeewier van Arava biologisch en eco-clean, wat betekent dat het geen schadelijke stoffen bevat.

"Zeewier is ontzettend gezond. Het bevat grote hoeveelheden proteïnen, mineralen, ijzer, vitamine B12, vitamine C, Magnesium en vezelen. Ik denk niet dat er een ander product bestaat dat in 100 gram zoveel mineralen, vezelen en vitaminen bevat als zeewier", zegt Omer. "Daarbij wordt zeewier steeds bekender, onder andere doordat wereldwijd bekende koks zeewier zijn gaan gebruiken in hun recepten. Zodra mensen de bijzondere eigenschappen van ons zeewier ontdekken, zal het product niet aan te slepen zijn. Daar ben ik zeker van.

Voor meer informatie:
Omer Kamp
Arava Export Growers

Tel: +972 3 9728127
Mob: +972 52 5334763
Fax: +972 3 9772933
omer@arv.co.il
www.arv.co.il


Publicatiedatum: