Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jordanië: Uientelers protesteren tegen import

Een groot aantal Jordaanse uientelers verzamelde zich vorige week voor het Ministerie van Landbouw om te protesteren tegen de verlening van importvergunningen tijdens de start van het lokale uienseizoen. De telers verzoeken de regering de import te stoppen, zodat lokale telers hun productie in Jordaniƫ kunnen verkopen

Minister Akef Al-Zoubi kwam afgelopen week bijeen met een aantal van deze telers en sprak af "de verlenging van importvergunningen vanaf 28 februari te stoppen." Vrachtwagens, die nu het land nog binnenkomen, hadden eerder al een vergunning gekregen.

Al-Zoubi benadrukt dat de scherpe prijsdaling op de markt het resultaat was van overaanbod in het begin van het seizoen in het zuiden en midden van Jordaniƫ. Zuhair Jowayhan, voorzitter van de Jordanian Association of Producers and Exporters of Fruit and Vegetables, stelde dat het stopzetten van de uienimport de enige manier is om de lokale telers overeind te houden. Hij is van mening dat de regering de import van alle AGF, die beschikbaar is op de Jordaanse markt zou moeten stoppen of reduceren.
Publicatiedatum: