Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel Marokkaanse en Spaanse tomaten in Britse retail

De retailprijzen deze week voor komkommer, pruimtomaten en gemengde pepers verschillen niet drastisch ten opzichte van de retailprijzen van vorige week, stelt een nieuw rapport van ProduceView. De prijzen worden gemonitord in negen supermarkten in het Verenigd Koninkrijk, namelijk: Tesco, Sainsbury's, Asda, Morrisons, M & S, Waitrose, Lidl, Aldi, en Co-op. De prijzen zijn genoteerd in de afgelopen 15 weken.

Komkommers
Deze week was er verschil in prijs voor de komkommer. De retail prijzenwaren nog steeds tussen de £ 0,35 (Aldi, Sainsbury's, Asda en Morrisons) en £ 0,45 (Co-op) per portie en de gemiddelde prijs was £ 0,36 per portie. In het algemeen bleven de prijzen tamelijk stabiel afgelopen 15 weken. De komkommers kwamen vooral uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Marokko en de Canarische Eilanden.

Pruimtomaten

In vergelijking met vorige week kunnen er ook met betrekking tot tomaten geen grote verschillen worden opgemerkt. Ook deze week wordt de pruimtomaat verkocht tussen £ 3.00 (Tesco) en £ 7,60 (Waitrose en Co-op) per kilo. Echter, de gemiddelde prijs is gestegen van £ 4,83 per kilo tot £ 4,88 per kilo. De pruimtomaten zijn voornamelijk afkomstig uit Marokko en Spanje , maar ook uit het Verenigd Koninkrijk, de Canarische eilanden en Portugal.

Gemengde pepers

In de afgelopen 15 weken bleven de retailprijzen van gemengde pepers stabiel, evenals de kleinhandelsprijzen. De verkoopprijs van gemengde pepers liggen tussen £ 7,50 (Aldi en Lidl) en £ 21,40 (M & S) per kilo. De gemiddelde prijs is £ 11,66 per kilo. De gemengde pepers kwamen uit veel verschillende landen; Mozambique, Kenia, Groot-Brittannië, Egypte, Jersey, Senegal, Marokko, India, Spanje, Portugal, Frankrijk en Zambia.

 
Meer informatie:
Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk
Publicatiedatum: