Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ananasproductie in Murcia

De CEO van de gelijknamige drankenproducent, José García Carrión, streeft naar de grootschalige productie van ananassap. Na de succesvolle teelt in Murcia-kassen wil hij in 2018 beginnen. Volgens de CEO zijn er reeds testen uitgevoerd met de productie van "grote ananas" en ander tropische fruit, zoals passievruchten, in kassen wat positieve resultaten opleverden. De producent plant momenteel ananas in het open veld in Campo de Cartagena, en krijgt onverwachte hulp van de klimaatverandering.

García Carrión verklaarde dat de Polytechnische Universiteit van Cartagena, die het onderzoek verricht, de tijdsduur van de teelt wil terugbrengen van 18 maanden tot ongeveer 9 maanden om de economische levensvatbaarheid van het agronomische project te verzekeren. De producent kan de kasgeteelde ananas verkopen aan diverse afnemers, maar dit is volgens García Carrión niet het doel van het project. Dat is de productie van sappen.

"We moeten een betere opbrengst per hectare verkrijgen en daarom planten we ananas in het open veld. De productie van ananas in kassen is een oplossing, maar financieel gezien heeft dit dezelfde kosten bij importeren."
Publicatiedatum: