Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spanje kent echter geen concurrentie

Courgetteprijzen dalen in één week met 50 %



Courgetteprijzen zijn in slechts een week gedaald met 50%; van 2,10 euro per kilo naar iets meer dan 1,00 euro per kilo. Dit geldt voor het meest populaire ras: de fijne, groene courgette. De prijzen van de grove, groene courgette zijn ook gedaald met 1 euro ten opzichte van een week eerder; van een gemiddelde van 1,87 euro per kilo naar 86 cent.

Ondanks het feit dat Almeria's plantages niet voldoende zonneschijn krijgen, zijn de nachttemperaturen milder, wat de groei en productiviteit van de plant heeft bevorderd. De weersvoorspelling laat geleidelijke stijging van de temperaturen zien in de komende weken waardoor de productie zal toenemen en de prijzen hun neerwaartse trend zullen voortzetten.

Hoewel de prijzen momenteel blijven dalen, kan Spanje nog steeds gebruik maken van het tekort op de Italiaanse markt waar de courgetteprijzen nog steeds hoog, zijn; boven de 2,50 euro per kilo. Dit, omdat de producenten nog steeds te maken hebben met de gevolgen van de overstromingen. Bovendien blijft Marokko lijden onder storm en sneeuw; de productie ligt stil.
Publicatiedatum: