Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigd Koninkrijk: verkoop Fairtrade producten daalt

De verkoop van Fairtrade producten is aan het dalen nu meer mensen kiezen voor discounters. Fairtrade introduceerde twintig jaar geleden een ethische manier van handelen, maar de groeiende populariteit van supermarkten zoals Aldi en Lidl zorgt ervoor dat nu minder mensen voor Fairtade producten kiezen. In het Verenigde Koninkrijk is de verkoop van Fairtrade producten afgelopen jaar met 3,7% gedaald.

Voorvechters van Fairtrade zeggen dat het de enige manier is hoe telers en werknemers in ontwikkelingslanden een goede prijs krijgen voor hun producten en hun werk. Fairtrade zorgt er ook voor dat er wordt geïnvesteerd in gemeenschapsprojecten zoals gezondheidszorg en educatie.

In sommige winkels worden wel meer Fairtrade producten gekocht. Dit wordt gedaan door klanten die begaand zijn met de origine van hun voeding en die willen dat mensen een eerlijk loon krijgen voor hun werk in investeringen.

Publicatiedatum: